Chleb Razowy Ratuszowy jest tradycyjnie wypiekany w Siedlcach. Staropolski gruboziarnisty chleb razowy żytni, produkowany w 100% na naturalnym samodzielnie wytwarzanym zakwasie żytnim. Nie zawiera drożdży. Prawdziwy chleb polski. Ma niepowtarzalny smak przez wiele dni, posiada swoistą wewnętrzną wilgoć z naturalnego zakwasu. Dzięki temu jest świeży i możliwy do spożywania przez kilka do kilkunastu dni (a przechowywany w warunkach chłodniczych, po wyjęciu jest w pełni przydatny do spożycia posiadając cechy i walory świeżości). Jest to chleb wypiekany w blachach o różnej gramaturze: 1000g, 600g. i 400g. Posiada zgrabną formę wypiekaną z prostokątnej blachy i dobrze rumiana skórkę. Pakowany jest w torebki foliowe i papierowe. Najsmaczniejszy do spożycia w kromkach grubości od 10 do 11 mm. Chleb o smaku prawdziwego razowca naszych dziadków. Naturalny zakwas żytni sprawie, że chleb ten posiada dużą zawartość naturalnego błonnika, bakterii kwasu mlekowego oraz witamin z grupy B, E, żelazo, cynk i magnez. Umiejętne przechowywanie ( np. w woreczku lnianym lub bawełnianym) sprawia 100% jego spożycie, bez konieczności wyrzucania uschniętego chleba. Chleb ten jest wolny od jakichkolwiek polepszaczy, konserwantów, czy barwników. Jego wygląd i smak zawdzięczamy tylko naturalnym składnikom produkcji. Chleb zawdzięcza swój wygląd, smak i długą przydatność do spożycia naturalnym składnikom produkcji i zakwasowi żytniemu z własnej produkcji. Idealnie nadaje się na kilkudniowe wyjazdy, w trakcie których dostęp do świeżego pieczywa będzie utrudniony. Naturalnie przedłużona trwałość pozwoli cieszyć się smacznym pieczywem nawet po kilkunastu dniach przechowywania w lnianym woreczku. Chleb dostarczany jest do naszych sklepów w poniedziałki, środy i piątki. Dostępny jedynie na zamówienie, możliwy do odbioru w najbliższym terminie dostawy (trzy dni w tygodniu). |