Chleb Razowiec Marszałkowski o długiej trwałości jest tradycyjnie wypiekany w Siedlcach. Staropolski gruboziarnisty chleb razowy żytni, produkowany w 100% na naturalnym zakwasie żytnim z własnej produkcji piekarni. Jest to chleb ścisły, posiada zgrabną, okrągłą formę i dobrze rumianą skórkę. Prawdziwy chleb polski, wypiekany w okresie międzywojennym (okres marszałkowski – Marszałka Józefa Piłsudskiego) jako chleb dla wojska. Wypiekany na podsypce z otrąb. Najsmaczniejszy do spożycia w cienkich kromkach od 6 do 9 mm. Naturalny zakwas żytni powoduje jak poprzednio, że chleb ten posiada dużą zawartość naturalnego błonnika, bakterii kwasu mlekowego oraz witaminy z grupy B, E, żelazo, cynk i magnez. Właściwe przechowywanie (np. w woreczku lnianym lub bawełnianym) pozwala na 100% spożycie, bez konieczności wyrzucania wyschniętego chleba. Chleb ten jest wolny od jakichkolwiek polepszaczy, konserwantów, czy barwników. Chleb zawdzięcza swój wygląd, smak i długą przydatność do spożycia naturalnym składnikom produkcji i zakwasowi żytniemu z własnej produkcji. Idealnie nadaje się na kilkudniowe wyjazdy, w trakcie których dostęp do świeżego pieczywa będzie utrudniony. Naturalnie przedłużona trwałość pozwoli cieszyć się smacznym pieczywem nawet po tygodniu przechowywania w lnianym woreczku. Chleb dostarczany jest do naszych sklepów w poniedziałki, środy i piątki. Dostępny jedynie na zamówienie, możliwy do odbioru w najbliższym terminie dostawy (trzy dni w tygodniu). Chleb dostępny w gramaturach: 500g i 1000g. |