Oryginalna francuska podgrzewana racja żywnościowa RCIR (Ration de Combat Individuelle Rechauffable).
Każde opakowanie zawiera:
- 2 główne dania,
- przystawkę/przekąskę
- zupę błyskawiczną
- przetworzony ser lub mleczny deser
- 6 słonych herbatników
- 6 słodkich herbatników
- cukierki karmelki kawowe/herbaciane/czekoladowe
- musli
- napój w proszku
- tabliczka czekolady
- dżem
- chusteczki
- zestaw do podgrzewania
- tabletki do odkażania wody
Zawartość poszczególnych pakietów może się nieznacznie różnić niektórymi dodatkami.
Dostępne menu:
nr 1 - struś w sosie żurawinowym / tuńczyk w ziemniakach / pasztet z kurczaka
nr 1A - kurczak Tajine / tuńczyk w ziemniakach / pasztet z królika
nr 1B - ostrygi w sosie żurawinowym / tuńczyk z ziemniakami / pasztet z k rólika
nr 2 - kurczak z kaszą kuskus / łosoś z ryżem i warzywami / pasztet z tuńczyka
nr 2A - łosoś z ryżem i warzywami / tuńczyk z ziemniakami / pasztet z tuńczyka
nr 3 - gulasz jagnięcy z warzywami / sałatka z drobiu / filet z sardynki
nr 4 - kurczak Baskow / lasagne z wołowiny / pasztet z kurczaka
nr 4A - lasagne z wołowiny / kulki z kebaba / pasztet z kurczaka
nr 5 - pierożki tortellini z wołowiną / sałatka orientalna / pasztet z łososia
nr 5B - sałatka z tuńczyka na zimno / sałatka orientalna / pasztet z łososia
nr 6 - mielone mięso z fasola, z pomidorami i z przyprawami ( chili ) / sałatka z makaronem i łososiem (na zimno) / pasztet z kaczki
nr 7 - azjatycki kurczak i krewetki / sałatka meksykańska / pasztet z makreli
nr 8 - danie z kiełbasy z ryżem / solona wieprzowina (bekon) z soczewicą / mielonka rybna
nr 8A - słona wieprzowina z soczewicą i kiełbasą w ostrym sosie z ryżem / sałatka rybno-warzywna
nr 9 - cassoulet (gulasz) z fasoli, pokrojonej wieprzowiny i pikatnej kiełbasy / wieprzowina z ryżem i ananasem / pasztet z sarny
nr 9A - wieprzowina, ryż i ananas / Cassoulet z kiełbasą, kaczką i fasolą / pasztet z sarny
nr 10 - wołowina z marchewką / sałatka włoska / pasztet wieprzowy
nr 11 - duszona szynka z fasolą / kiełbasa Savoyard z makaronem / pasztet wieprzowy z grzybami
nr 11A - cielęcina Marengo / risotto wieprzowe z grzybami / pasztet wieprzowy z grzybami
nr 12 - wieprzowina z serem i ziemniakami / wieprzowina w sałatce (na zimno) / pasztet z dzika
nr 13 - cielęcina Marengo / ryba w sosie ze skorupiaków / pasztet zajęczy
nr 13A - sałatka z tuńczyka na zimno / policzki wieprzowe z ravioli / paszter z sardynek
nr 13B - farmer HOTPOT / lasagne z wołowiny / pasztet z sardynek
nr 14 - farmer HOTPOT / wołowina w sałatce (na zimno) / tuńczyk w sosie Pickled